Ny beläggning på Olsnäsvägen

september 3rd, 2016 Posted in Okategoriserat

Under vecka 38 och 39 har Olsnäsvögen mellan Moravägen och Holen i Olsnäs  försetts med ny beläggning, ett tjockt lager bergkross 0-18. Gruset spreds ut i ett jämt lager från lastbil och en väghyvel hyvlade ut gruset för at täcka hela vägbredden. Det är Leksandsbostäder som utfört arbetet och som ansvarar för drift och underhåll av Olsnäsvägen.

Klicka på bilden för att få den större.

DSC_0157

DSC_0160

Bergkrosset har egenskapen att packas av trafiken på vägen och bildar en hård och slitstark yta. För oss fast boende i Olsnäs , som trafikerar Olsnäsvägen ibland flera gånger om dagen och även övriga besökare till Olsnäs, är åtgärden mycket välkommen. Vi kommer nu att slippa den mjuka och slippriga vägbanan som uppstått när det regnat en del med ständig biltvätt som följd. Flera av vägarna inne i Olsnäs har tidigare belagts med bergkross och har också en hård slityta.

Text och foto Bernt Bergkvist

Posta en kommentar