Grusade planer på sparkåkning

februari 18th, 2017 Posted in Livet i fäbon

Så länge varade glädjen med att kunna ta sparken till brevlådan, soptunnorna eller någon annanstans i Olsnäs. Under flera veckor har det varit mycket fint sparkföre på de fortfarande snöpackade och isfria vägarna i Olsnäs. Men härom kvällen “halkbekämpades” de vita fina vägarna och gör det nu omöjligt att åka spark på de vägar i Olsnäs som kommunen driftar. Detta är heller inte första gången det händer.

Halkbekämpning på snöbelagd väg

Man kan undra varför, när det inte finns tillstymmelse till halka. Att kunna ta sig en sparktur är en del av livskvaliteten för oss som bor i Olsnäs och för dem, som nu kommer för att fira sportlovet här i fäboden. Vi har flera gånger upplevt det omvända. När det varit glashalt på vägarna har vi fått vänta flera dagar och någon gång med dikeskörning som följd. Policyn för halkbekämpningen borde vara bättre och mera ekonomisk.

Bernt Bergkvist

  1. En kommentar to “Grusade planer på sparkåkning”

  2. By Bertil on feb 22, 2017

    vilken tur ni har för idag kommer det ju mer sparkföre uppifrån

Posta en kommentar