“Bompeng” i Olsnäs

april 1st, 2017 Posted in Livet i fäbon

Nu har Leksands kommun beslutat att vägarna i byarna inom kommunen ska underhållas – driftas – av byarna själva. Beslutet träder i kraft den 1 juli 2017. I Olsnäs blir det styrelsen för samfälligheten som övertar ansvaret. Samfälligheten övertar också motsvarande belopp av statsbidraget som kommunen nu erhåller för driften av vägarna med permanent boende. Beloppet kommer inte att räcka utan styrelsen har beslutat om ytterligare åtgärder för finansieringen.

Det kommer att införas en avgift att använda vägarna i Olsnäs. Vid infarten till Olsnäs vid Perandersgattu kommer en automat att sättas upp. Kostnaden blir 10 kronor och kvitto ska läggas väl synligt på instrumentbrädan för en ev. kontroll. Det går också bra att swisha 10 kronor på nr. 170401. Permanent boende i Olsnäs kan lösa ett årskort. För att inte någon ska kunna kringgå avgiften kommer infarten till Lövgattu att stängas. För dem som bara vill promenera i Olsnäs kommer parkeringsplats att ställas i ordning vid SarasJerkes lok, enligt uppgift från välunderrättat håll.

-För att säkerställa ekonomin och behålla standarden på vägarna kommer vi också att införa ett 50/50 lotteri där hälften av vinstsumman går till vägarna och andra hälften till någon lycklig lottköpare. Lottförsäljningen pågår året om med dragning vid varje årsmöte. Vi börjar med lottförsäljningen på årsmötet i sommar där vi också lämnar ytterligare information, säger ordföranden i Olsnäs samfällighetsförening Karin Byström.

  1. 2 kommentarer to ““Bompeng” i Olsnäs”

  2. By Bertil on apr 1, 2017

    Man kan väl komplettera med att det kanske kommer att göras en parkeringsplats vid d.sk. ”jerkers lok” för de som bara vill promenera i fäboden. Cykla däremot går bra.

  3. By Börje Markus on apr 1, 2017

    Jag håller helt och hållet med styrelsen i den frågan.

Posta en kommentar