Nya bryggor vid Saltholmen

juli 13th, 2017 Posted in Båtklubben

Nu är de två nya bryggorna utbogserade till Saltholmen och förankrade vid den fasta bryggan. Bryggorna har tillverkats på land vid piren under försommaren. Johan Bergkvist har gjort stommen och landgången. Mats Rinaldo och Lasse Dahlberg har satt dit beslag och skruvat bryggbräderna. 

P6250373   Bryggorna till Saltholmen på gång

Med hjälp av Siljans båtförbunds “bogserbåt” Pricken bogserades  bryggorna och landgången ut till Saltholmen. Bojstenarna med kättingar, som bryggorna förankras med, har flyttats av isen och fick med hjälp av Pricken placeras i rätt läge.

Bryggan Saltholmen
Bryggorna lyfts i med hjälp av Oskar Bergström och hans maskin
Foto Mats Rinaldo

Både bogseringen, flytten av stenarna och förankringen av bryggorna blev en tufft jobb och krävde många starka armar. Och dom satt på Christer Stolt, Johan Bergkvist, Lasse Persson-Sarén, Anders Tägt, Mats Dunder, Mats Rinaldo, Lasse Dahlberg och Åke Knubb.
    Bryggorna har kunnat tillverkats tack vare sponsring från  Leksands kommun, Leksands Sparbank och Siljansnäs sågverk. Båtklubben riktar ett stort tack sponsorerna.

Text & foto Bernt Bergkvist

Posta en kommentar