Nästan 50 år i styrelsen!

augusti 28th, 2017 Posted in Samfälligheten

Året var 1969. Bertil Pellas valdes in som suppleant i samfällighetens styrelse. 1971 blev han ordinarie. Sedan dess har Bertil troget ställt upp år efter år för Olsnäs. En imponerande insats.

Inför årsmötet i år avsade sig Bertil omval efter 48 år. Tyvärr kunde han inte vara med på årsmötet, så därför tog styrelsen en tur till Sollerön en fin augustikväll för att avtacka Bertil. Otaliga är de gånger Bertil styrt bilen till Olsnäs för möten, så vi tyckte det var passande att vi åkte den här gången. Vi blev väl mottagna på altanen hemma hos Bertil och Sonja och fick gott fika. Det blev en väldigt trevlig kväll där minnen och episoder från årens lopp bubblade fram. En del svåra frågor har det varit i styrelsen, men det mesta har gått enkelt och bra. Intressant att höra för de i styrelsen som inte varit med så länge som Bertil. Det slog oss att de flesta av oss inte har en chans att komma upp i så många år i styrelsen.

20170807_194221

 

På frågan om vad som varit bäst under alla åren kom svaret blixtsnabbt:
-Det här! Gemenskapen, att träffas, dricka kaffe osv.

Vi är glada och tacksamma för all tid och engagemang Bertil lagt på styrelsearbetet i Olsnäs. Vi tackar hans fru Sonja för att vi fått låna honom så mycket. Ni som känner Bertil vet att det här är inte den enda föreningen har är/varit engagerad i. En riktig föreningsmänniska är han.

Stort tack, Bertil! Vi hoppas du fortsätter ställa kosan mot Olsnäs många gånger framöver. Fast du behöver inte ansvara för några fler styrelseprotokoll!
Vi får kanske kalla in dig som Senior Adviser om vi behöver?…

Vi ses i Olsnäs!

Hälsningar från
Samfällighetens styrelse

 

 1. 2 kommentarer to “Nästan 50 år i styrelsen!”

 2. By Bertil on aug 29, 2017

  Hej Styrelse och Olsnäsbor.
  Tack för besöket av styrelsen. Det var många fina värmande ord nästan så att gubben Bertil får tårar i ögonen där jag sitter och läser Era ord. Hoppas att jag snart blir lite friskare så jag kan närvara vid kommande årsmöten. Som ni nämnde så har det blivit några resor till Olsnäs genom åren. Men framförallt vill jag tacka min kära hustru Sonja som ställt upp och tillåtit att jag varit borta kvällar och fm ibland, utan hennes stöd har det inte gått. Många roliga episoder har man varit med om. Allt från när vi satt hos Sven Roos skräddarverkstad och skrev protokoll på en liten reseskrivmaskin till dagens datorer. Men frågan om inte en av de bästa ”värvningarna ” som Olsnäs gjort var när vi först ”värvade” Bernt Bergkvist till jaktlaget och sedan vidare in i styrelsen för fäbodlaget. Bernt har verkligen gjort/ gör mycket för fäboden även när de bodde i Nacka och ändå mer sen de blev Olsnäsbor på riktigt. Nu får vi ”gamlingar” hoppas att Ni i styrelsen för Olsnäs vidare in i framtiden.
  Ett STORT tack från Bertil &Sonja

 3. By Bernt Bergkvist on aug 29, 2017

  Även jag stämmer in i de fina orden till Bertil. Det var lätt att vara ordförande i styrelsen när man hade Bertil som sekreterare med hans kunskaper.
  Tack Bertil för alla åren vi jobbat tillsammans!
  Bernt

Posta en kommentar