Förberedelser inför vintern

september 30th, 2017 Posted in Båtklubben

Under lördagen 30 september hade Båtklubben arbetsdag med upptagning av bommar och uppstädning av området. Ca 25 medlemmar kom till arbetsdagen denna regnfria  höstdag med färgsprakande träd och ett typiskt höstväder.

Johan Eriksson och Per Lind bär upp bommar på pirenKorv med bröd serverades efter arbetsdagenKorvförsäljare Uno Bergström serverar Christer Kungs korv med bröd.
    Samtliga bommar vid de båda bryggorna togs upp och placerades som vanligt på piren samt buskarna  och småtallarna på piren tuktades. Bord och bänkar ställdes in i slogboden och några ställdes in i omklädningsrummet vid badplatsen. Efter arbetet bjöds deltagarna på varm korv med bröd.

P9260555Landgången uppfälld och Johan B och Shrister S flotar in flytbryggorna på Saltholmen
    Några dagar tidigare hade flytbryggorna på Saltholmen dragits in till land och landgången fällts upp och förankrats utan risk att falla.

Badbryggorna lossas från fasta bryggan. Oskar Bergström i vadarstövlar.P9300561badbryggan flotas iland
    På lördagsmorgonen samlades också badplatskommittén och drog in flytbryggorna till land. Oskar Bergström promenerade ut i vattnet, som stod honom till midjan, och lossade bryggan som är fäst i den fasta. Oskar hade naturligtvis vadarstövlarna på sig.

Klicka på bilderna för att få dem större. Bildtext i bilden.
Text och foto Bernt Bergkvist

Posta en kommentar