Bengt Lööf har avlidit

november 23rd, 2017 Posted in Okategoriserat

En gammal känd Olsnäsbo, Bengt Lööf, har avlidit. Efter en längre tids sjukdom somnade han in på onsdagskvällen den 22 november på sjukhuset i Borlänge.

Dottern Camilla berättar att Bengt föddes 1936 då föräldrarna bodde på Sollerön. De flyttade senare till Olsnäs och bodde i den gamla Lövgården, som nu ägs av Peter Borelius. Bengt gick i skola i Siljansnäs. 1954 gifte han sig med Marianne, som avled i september 2013. De fick fem barn tillsammans Agneta, Benita, Maria, Nicklas och Camilla. Agneta dog för några år sedan. Under 16 år bodde Bengt och Marianne i Olsnäs och flyttade sedan till Borlänge där Bengt bott sedan dess. Han älskade sitt Olsnäs och gjorde besök i stugan på Lövgattu så ofta han kunde.

Flaggan hissades på halv stång i Olsnäs under torsdagen för Bengt.

Text Bernt Bergkvist

Posta en kommentar