Förmiddagspromenad i Olsnäs

december 17th, 2017 Posted in Livet i fäbon

Det är söndagsförmiddag i Olsnäs, solen börjar söka sig upp bakom träden och temperaturen visar närmare 14 minusgrader. Det har snöat till och från den senaste veckan men trots ett par tödagar, så ligger snön mellan 20-40 cm. Om en vecka är det julafton och med största sannolikhet kommer vi att kunna fira en vit jul här i Olsnäs.
    För julfirare i Olsnäs finns det nu stora möjligheter att åka längdskidor i de fint preparerade spåren i Siljansnäs, som Siljansnäs skidklubb ideellt sköter om. Även uppe på Granberget är spåren i toppklass. Och för dem som väljer utförsåkning är backarna i Granberget öppna. Hockeyintresserade kan se Allsvenska LIF i Arenan den 29/12 mot Vita Hästen och den 5/1 mot Almtuna. Damerna i SDHL spelar hemmamatch den 10/1 mot SDE HF.

Varmt välkomna till Olsnäs i jul. Nedan några vinterbilder från vår förmiddagspromenad.

Text och foto Bernt Bergkvist

Tomten på plats på mjölkpallenBadplatsen och pirenPC170658Dimma utanför UddarnaStatyerna på HolenPellastallarna och julenen

Posta en kommentar