Olsnäsgården 50 år

juli 21st, 2018 Posted in Okategoriserat

I dagarna är det 50 år sedan Olsnäsgården invigdes. Efter ett intensivt arbete, från början av 1960-talet, var gården färdigrestaurerad inför sommaren 1968 och den 18-19 maj hölls en invigningshögtid. Läs mer om visionen som blev verklighet i ett kapitel i Olsnäsboken skrivet av Thure Sors.

Det är många personer som har haft stor del i att Olsnäsgården , som vi äldre Olsnäsbor fortfarande gärna kallar Ungdomsgården, blev det den är nu. Några av dem var bl. a Sven Roos, Axel Lundback, Selmer Sundström, Gunnar Rask och Stig Jonsson samt fortfarande vid gott liv Bengt Wördén och Åke Alm och kanske ytterligare någon eldsjäl.

För oss Olsnäsbor, både permanet- och fritidsboende, unga som äldre, är Olsnäsgården en av livsnerverna och samlingspunkterna. Här träffas jaktlaget inför jakten samt äter en riklig och smakrik middag under några jaktkvällar. Hit springer barnen och köper glass. Fattas något till matlagningen då händer det att man kan cykla över till ”Gården” och köpa några ägg, en trea grädde eller något annat, som akut behövs. Det annars lite tysta Olsnäs får liv när konfirmanderna kommer eller det ordnas något föredrag, bildvisning eller annan aktivitet. Olsnäsgården var också en samlingspunkt när underlag, uppslag och bilder samlades in till Olsnäsboken.

Alla vi Olsnäsbor utbringar ett Fyrfaldigt Leve för 50-åringen och önskar den ett fortsatt välmående under många år framöver.

Bernt Bergkvist

Posta en kommentar