Stämningsfull musikupplevelse på Holen

augusti 8th, 2018 Posted in Livet i fäbon

 

Traktorturnern med fv Luca Stark, Ellinor Brolin och Petter Eriksson

Det blev en fin och stämningsfull musikalisk upplevelse i tisdagskväll när Traktorturnérn gästade Olsnäs denna varma och sköna kväll. Lucas Stark, boende i Backbyn, sång och gitarr, har tagit med sig sina musikaliska vänner Ellinor Brolin, sång och gitarr, samt Petter Eriksson, ståbas, gitarr och sång, på en fyradagars turné i Siljansnäs, Olsnäs, Grytnäs och Leksand. Traktorn med en scen på hjul rullade in till Holen under tisdagen och kl. 19.30 började konserten inför ca 80 personer.

Överraskande många kom till konserten

Gruppen spelade och sjöng kända och okända sånger av Dan Andersson, Allan Edvall, Barbro Hörberg och Kjell Höglund samt eget material. Särskilt stämningsfullt blev Lucas tolkning av Dan Anderssons Helgdagskväll i timmerkojan.
    Lucas egen sång och gitarrkomp om bruksorten Hälleforsnäs, som blomstrade under 30-, 40-, och början av 50-talet med stark industri och ett bandylag i allsvenskan, och som många andra bruksorter förlorade arbetstillfällen och folk flyttade. Texten i sången kändes igen och många blev berörda. Så även textförfattaren som växte upp under 40-talet i det lilla blomstrande brukssamhället Högfors, som numera inte märks när man passerar på väg mot Kopparberg.
    Hoppas man får höra mer av denna musikaliska grupp.

Test och foto Bernt Bergkvist
Klicka på bilden för att få den större

  1. En kommentar to “Stämningsfull musikupplevelse på Holen”

  2. By Gunnar CL on aug 11, 2018

    Det var en riktigt trevlig upplevelse.
    Tackar för en fin kväll, Traktorturnén…. och ett stort tack för bilderna också!

    Hälsningar
    Gunnar

Posta en kommentar