Sjöns Owe har avlidit

oktober 30th, 2018 Posted in Livet i fäbon

Sjöns Ove Mattsson
Sjöns Owe Matsson på fyrhjulingen tillsammans med ett av sina barnbarn.

På måndagskvällen nåddes jag av budet att Sjöns Owe Matsson har avlidit. Han dog i hemmet  på söndagskvällen den 28 oktober med hustrun Inga och barnen Annica och Christer vid sin sida. Owe blev 77 år. Olsnäs hedrade Owe med att hissa flaggan på halv stång.
    Owe dog av sviterna av en obotlig tumör i huvudet. Tumören upptäcktes i slutet av augusti och Owe genomgick strålning på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han vårdades en tid på Mora sjukhus och fick sedan komma till sitt hem i Siljansnäs där han fick avsluta sina dagar.
    Owe och Inga var “riktiga” Olsnäsbor sedan många år tillbaka. Huset på Vikmansholsgattu (vägen ner mot Piren) byggde de redan 1964. Owe var snickare till yrket, så det blev ett rejält hus med en välskött tomt. De vistades i Olsnäs hela somrarna och på all annan fritid. Han var också engagerad under många år som ledamot i samfällighetens styrelse, likaså i båtklubbens styrelse och tvekade aldrig att aktivt delta i det praktiska arbetet. Fisket var en stor del av Owes liv och tillsammans med Inga är det många kilo sik och abborre som hamnat i deras nät under åren.
    Owe lämnar ett stort tomrum efter sig, men fina minnen av honom kommer att leva vidare bland oss Olsnäsbor, som lärt känna honom under åren.

Text Bernt Bergkvist
Foto Annica Matsson

Posta en kommentar