Båtmotorer stulna i Olsnäs

augusti 30th, 2019 Posted in Okategoriserat

Tre båtmotorer av nyare modell, en av dem har gått bara 18 timmar, stals någon gång från onsdagskväll 28/8 till fredags förmiddag 30/8. Motorerna var fyrtaktare och den nyaste var också den största på 110 hk och vägde väldigt mycket.

Två av båtarna var förtöjda vid stora bryggan och en vid den lilla bryggan. Från bryggorna hade båtarna bogserats ut mot båthusen vid Ärbäsvärpe, norr om piren, där motorerna monteras av och transporterats bort på okänt vis.  En av båtarna var låst i bommen med en kraftig kedja och lås. Tjuvarna fick inte upp låset utan tog loss bommen som följde med båten till Ärbäsvärpä.

Det var Lotta och Tomas Eriksson  som upptäckte de tre båtarna när de kom ner till båthuset på fredagsförmiddag. De kontaktade undertecknad som började kontakta båtarnas ägare och meddelade också polisen om stölderna. Det är angeläget att om någon har gjort iakttagelser som eventuellt kan sättas i samband med stölderna, så meddela polisen på 11414 eller till undertecknad 0706667190 för vidarebefordran till polisen och respektive ägare.

Text Bernt Bergkvist

Posta en kommentar