Till minne av Olle Lindberg

maj 9th, 2020 Posted in Okategoriserat

Sven-Olov Lindberg, eller Lindbergs-Olle som vi säger här i Olsnäs, har avlidit i en ålder av 86 år. Olle dog den 27 april på äldreboendet han bodde på efter att ha drabbats av Corona. Olle efterlämnade hustrun Marianne, barnen Lasse och Lena med sina respektive, Annelie och Kjell, samt barnbarn och barnbarnsbarn.

Olle drabbades 2016 av en stroke som gjorde honom förlamad och rullstolsburen. Under de senaste ett och ett halvt åren har han bott på äldreboendet, men varit hemma hos hustrun Marianne över helgerna. Familjen bodde under många år i en villa i Djuås och där Marianne fortfarande bor.

Olle har under hela sitt arbetsliv varit en duktig och efterfrågad rörmontör. Han började sin bana redan som lärling vid 15-års ålder och arbetade fram till fyllda 60 år då han tvingades sluta på grund av förslitningsskador i kroppen. Olle visade prov på sin yrkeskunskap vid flera tillfällen när det behövdes bl. a svetsarbeten i Olsnäs Båtklubb.

Olle hade flera fritidsintressen som var viktiga för honom. Ett av dem var fastigheten i Olsnäs där han rustade och renoverade familjens hus. Byggde till och byggde nytt. Inget jobb var främmade för Olle. Efter att Olle pensionerat sig blev det tid för många vistelser i Olsnäs.

Jakt och fiske var ett annat stort intresse. Redan som ung var han med sin far på olika sorters jakter. Älgjakten var särskilt intressant och fram till sin stroke jagade han. Många år på markerna i Djuråsskogarna och de senaste 33 åren i Åsens jaktlag, Siljansnäs. Det blev några fina älghorn att pryda väggarna med.

Fisket och båtlivet på Siljan intresserade Olle mycket. Det blev många turer och timmar i sin Myra 21:a med uttring och nätläggning. Vintertid var det pimpelfiske och angling som gällde. Flera gånger var han med ett gäng till Narvik i Norge och fiskade bl. a torsk. Olle var också mycket aktiv i båtklubben och drog sig aldrig för att ställa upp när det gällde arbete i klubben.

På senare år kom intresset för segelflyg. Han tog sitt certifikat i Gagnefs Flygklubb och hade Himmelsslätta som sitt flygfält. Han kompletterade sitt segelcert med certifikat för ultralätt och gjorde många starter och landningar med klubbens motorseglare.

Ända sedan sin stroke och särskilt sedan han avled är han saknad i Olsnäs och lämnar nu ett stort tomrum efter sig. Vi som lärt känna Lindbergs-Olle kommer att minnas honom med stor glädje.

Bernt Bergkvist

Posta en kommentar