Naturträningsslinga i Olsnäs

maj 22nd, 2020 Posted in Okategoriserat

För alla träningssugna i Olsnäs finns nu möjligheten att träna i naturen. Det är Pipar Lena Karlsson som har tagit initiativet till att uppmuntra Olsnäsbor och gäster till en kul form av träning. På en slinga av ca två kilometer finns tio stationer med beskrivning på rörelser.

Starten är vid Olsnäsgården (det går ju naturligtvis att börja varsomhelst på slingan) ut mot fotbollsplanen och Kolargårdsgattu förbi pumphuset, förbi Wördéns lada och fram till Sommargattu. Följ den fram till Strandpromenaden och sedan förbi badplatsen. Ta därefter stigen upp till Olsnäsgården där målet är. På anslagstavlan finns information om slingan och tips på avslappningsövningar efter passet.

Utmed slinga finns tio anslag uppsatta med olika övningar bl.a Höga knän, Armhävningar både stående och liggande, Plankan, Jägarvila mm. Det finns tre svårighetsgrader på varje övning. Välj den som passar dig bäst. Glöm inte att stretcha när du gått i mål.

-Det är just nu mycket populärt med motion av olika slag. Att gå, jogga eller springa den här sträckan och samtidigt göra de tio rörelserna blir en allsidigt träning och känns skönt i kroppen. Gärna så ofta som möjligt ger också bra kondition, säger Pipar Lena. Dom här övningarna finns också i några av byarna i Leksand också, tillägger Pipar Lena.

Från Tasbäck kom Kungs Levi med hustru Lisbeth och Ann-Christin Danielsson med maken Jan och gick slingan. ”Mycket bra och nyttigt. Det här gör vi gärna om” säger de.

Text och foto: Bernt Bergkvist

Posta en kommentar