Lupinjakten fortsätter

juli 12th, 2020 Posted in Okategoriserat
Delar av lupingruppen i arbete. Fv Ulla Hellström, Eisabeth Bergkvist, Mari Göras och i buskarna Mats Göras.

Arbetet fortsätter i ”lupingruppen” med målet att få ett lupinfritt Olsnäs. Områden för områden betas av och arbetet börjar ge resultat. Där det tidigare var rikligt med lupiner ser man nu prästkragar, blåklockor, gulmåra, käringtand, smörblommor mm.

-Vår lupinbekämpning gör skillnad, vi är på god väg, säger Sven Gräfnings som leder lupingruppen. Han tipsar vidare att vid promenader ta med sig en påse, bryta av blomman, lägga den i påsen och kasta påsen i brännbart. Då minskar man spridningen av blomfröna.

Den 17 personer starka gruppen som helhjärtat engagerat sig i lupinjakten är utöver Sven Gräfnings, Gunnel Lundback, Kerstin Olander, Elisabeth Bergkvist, Therese Sjölundh, Inga Eriksson, Ann-Sofie Jonsson, Roger Meijer, Eva-Britt Bergström, Jenny Öijermark, Peter Borelius, Kerstin Hanses, Kicki Bergkvist, Mattias Sjölundh, Åsa Wördén, Ulla Hellström, Per-Erik Markusson och sporadiskt Lisa o Bernt Bergkvist.

Text och foto Bernt Bergkvist

Posta en kommentar