Till minne av Sture Gustafsson

augusti 20th, 2020 Posted in Okategoriserat

Sture Gustafsson har avlidit efter en tids sjukdom. Han avled på Södertälje sjukhus där han vårdats de sista två månaderna. Sture blev 81 år och sörjes närmast av  hustru Margareta och sönerna Johan och Mats med fruar och barn. Sture föddes i Östervåla och var yngst i en syskonskara på tio barn.

Sture tyckte mycket om att vistas i Olsnäs, men på grund av sjukdom har han inte kunnat besöka Olsnäs så ofta under det senaste året. Huset på Perandersgattu 14 byggde han 1990 med hjälp av sönerna Johan och Mats. Tomten ärvde Margareta efter sin mor som kommer från släkten Öijermark.

Familjen har bott i Järna sedan mitten av 60-talet. Sture var utbildad mekaniker och bedrev en mekanisk verkstad i en del av huset. De största jobben var legotillverkning till olika större företag bl. a Bofors AB vid deras tillverkning av de diskuterade kanoner, som såldes till Indien. På senare tid blev det mycket arbete åt smedjan i Järna.

Stures största fritidsintressen var jakt, men även skogen och fisket var ett stort intresse. Under åren 1997 till 2010 var han med i Olsnäs jaktlag och deltog årligen i älgjakten. Sonen Mats tog därefter över Stures plats i laget. Det blev också mycket jakt i markerna kring Järna med bl. a jakt på vildsvin. Sture var också medlem i Olsnäs Båtklubb sedan många år och fram till sin död.

Vi minns Sture som en duktig jägare och fin jaktkompis och undertecknad med familj kommer att minnas Sture som en bra och rejäl granne. Sture begravs i Yttre-Järna kyrka den 28 augusti. För de som vill lämna en minnesgåva skänk den gärna till Olsnäsgården önskar Margareta. Begravningsbyrå Tidevarv AB, Trosa

Text Bernt Bergkvist
Foto Johan Gustafsson

Posta en kommentar