Till minne av Rask Einar

mars 28th, 2021 Posted in Okategoriserat

Rask Einar, som han var mest känd som, har avlidit. Han somnade in i hemmet under söndagen den 21 mars efter en tids sjukdom i cancer. Einar blev 93 år och sörjes närmast av barn, barnbarn och barnbarnsbarn samt övrig släkt och vänner.

Einar bodde kvar i sitt hem under hela sjukdomstiden och klarade sig själv med matlagning och städning, berättar Dan Rask. Sista året hade han hjälp av palliativa teamet i hemmet, vilket han var mycket nöjd med.

Einar var kanske känd för många som lite butter, men när man lärde känna honom var det en pratsam person, som gärna berättade hur det var i Olsnäs en gång i tiden. Fisket var ett stort intresse för Einar och som liten fick han följa med sin far på sjön och fiska och dra not. Till yrket var Einar snickare och var känd som en skicklig och arbetsam yrkesman.

Olsnäs var ett kärt ställe för Einar och berättar i Olsnäsboken att han som fyra-femåring fick följa med föräldrarna till Olsnäs, som var hans paradis. 1965 byggde han ett eget hus vid Nästäppa och som pensionär var han ofta där. Stugan ägs nu av Dan Rask. Läs mer om Rask Einar i Olsnäsboken sidan 117.

Text: Bernt Bergkvist
Bild: Dan Rask

Posta en kommentar