Växthus för kolonilotter i Olsnäs

april 1st, 2021 Posted in Okategoriserat

Lagomt till odlingssäsongen börjar i år finns möjlighet för fast- och fritidsboende i Olsnäs att få tillgång till en kolonilott i ett större odlingstält/växthus.

Det är familjerna Sjölund och Bergkvist på Perandersgattu, som tillsammans införskaffat ett ca 200 kvm stort växthus, som ska sättas upp på åkern utmed Perandersgattu mellan familjerna. Växthuset ska i första hand användas av familjerna för egen odling av grönsaker och blommor för husbehov.

-Det kommer att bli en hel del plats över och då tänker vi göra i ordning ett antal kolonilotter i olika storlekar för uthyrning, tre, sex och nio kvm, även större om någon önskar det. Varje lott kommer att förses med pallkragar som fylls med odlingsjord av hög kvalitet och placeras så att det går att gå runt varje lott för att kunna plantera och sköta om växtligheten, säger Mattias Sjölund.

-Vi kommer att inreda ett hörn av växthuset som en myshörna med några trädgårdsbord och stolar, så att man kan slå sig ner för en fika och prata lite. Kanske det också blir tillfälle för lite musikunderhållning om pandemin lättar, fyller Tull Anders Bergkvist på.

Vattenförsörjningen är också klar. En vattentank på 1 kubikmeter monterad på släpvagn har inköpts. Vattnet pumpas upp från Siljan och transporteras till växthuset.

Kostnaden för att hyra en kolonilott baseras på storleken. 100 kronor per kvm per säsong tror entreprenörerna är en lagom kostnad. Då ingår pallkragar, jord, vatten och möjlighet till fika. Intresseanmälan kan göras anslagstavlan. Mer information kommer på anslagstavlan, hemsidan och fb-Olsnäsbor.

  1. En kommentar to “Växthus för kolonilotter i Olsnäs”

  2. By Bertil P on apr 1, 2021

    hej Funderar på om man kan hyra en pallkrage och ev. odla lite hasch till försäljning för att dryga ut min ”lilla ” pension. Du kan väl kolla med din bekanta f.d polis om det är lagligt Glad påsk från SOLENS Ö

Posta en kommentar